Glob de sticlă – versiunea de vară

Cum am spus și în descrierea din magazin, globul ăsta de sticlă, cu decupajul din față – este un accesoriu imbatabil pentru cam orice îți trece prin cap și găsești pe rafturi. Nu mai spun că îl poți folosi oriunde ori agățat, că are și agățătoare (tot din sticlă) ori așezat, că are baza plată.
IMG_0591

Acum ce să mai spun? Am vrut să îl aranjez cu scoici și nisip (de dor de vară, care la Frankfurt nu vrea să vină anul ăsta se pare) și cu flori aeriene – perfecte pentru un asemenea glob și ușor de îngrijit. *

Dar când am ajuns la florărie, am dat și peste mazărea asta curgătoare (pe numele ei oficial Senecio rowleyanus) și nu am putut să plec fără ea.

Mi-am aranjat pe masă ce am mai găsit prin casă.

IMG_0571                                                                                                                                                                                                                                            Am pus puțin nisip, ceva pietricele decorative rămase de la un suport de lumânare.

IMG_0574Am luat florea din ghiveci cu aproape tot pământul și am potrivit-o în glob.

IMG_0576Acum e momentul să faci o probă: globul vine și cu un șnur argintiu și eu l-am lăsat agățat așa tocmai pentru testul ăsta. Dacă vrei să agăți globul, apucă-l de șnur și ține-l ridicat, ca să vezi cât de echilibrat e. Mai potrivește pământul (sau nisipul, sau ce ai pus tu în el) în glob și verifică iar să nu se aplece în față.

Alta versiune, cu mușchi de copac și niște melci:

IMG_0586Și în sfârșit, și versiunea pe care o planificasem inițial, cu planta aeriană:

IMG_0588* Acum pe scurt despre plantele astea aeriene (Tillandsia): nu au nevoie de pământ sau alt substrat, sunt foarte ușor de îngrijit (pe eticheta cu care au venit, scria să le scot din vas o dată-de 2 ori pe săptamână și să le pulverizez cu apă, e ok, pot să fac asta :)). Găsiți mai multe informații și pot fi și comandate de aici – Tillandsia.ro.

Oricum ai vrea să accesorizezi globul ăsta, e ușor de făcut iar rezultatul e surprinzător de spectaculos. Și în încheiere, o poză finală, cu raftul din bibliotecă de îmi servește de display:

IMG_0582Lemnul este o bucată din rădăcina unui trandafir sălbăticit, pe care a trebuit să il scoatem. Nu m-am îndurat să arunc rădăcina asta. :)

Comments

  1. By Ela

    Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *