Latex șosete anti-alunecare

 

Una din chestiile foarte faine ale nebuniei arts&crafts&diy este că dai uneori peste produse suprinzătoare: simple, ușor de folosit, știi sigur la ce ai nevoie de ele și sunt intuitiv de aplicat.
Un asemenea produs laud azi, după ce l-am testat cu succes: latex pentru făcut abs la orice șosetă/ciorap, papuci de casă, siguranță domestică cu aplicator, în culori diverse și aplicare ușoară!
Acum, prima dată când am dat peste latexul ăsta m-am gândit la șosetele copiilor: de bebeluși nu au suportat șosetele groase, flaușate în interior (cam singurele care vin securizate cu latex d-ăsta) pentru că nu știu cum reușeau, dar chiar și după mai multe spălări, ei ajungeau sa strângă scame între degețele de la șosetele astea și era un plânset și o jale de nu mai spun. Iar șosete normale, fără pericol de scame :), nu prea sunt securizate pe talpă. Și acum nu știu cum să spun, dar până și eu, care nu sunt chiar o împiedicată de felul meu, am coborât de câteva ori scara mai repede decât aș fi vrut! :)
Așa că mi-am oprit o sticlă de latex, albastru conform comenzii mangustei mici (cel mai mofturos dintre noi). Și pe șosetele lui am făcut demonstrația pe care o dau azi mai departe!
Materiale și instrucțiuni, după cum urmează:
latex pentru abs șosete în ce culoare vă inspiră sau vi se cere
– șosețele, papuci de casă, ciorăpei – ce aveți prin sertare și nevoie să fie tunat in versiune mai sigură
– hârtie – eu am folosit hârtie de copt, m-am gândit că fiind cerată merge mai bine. Se decupează pe măsura tălpii și se fixează în interior
– adaos și recomandare personală: un prosop, cârpă ceva, cu care să fixezi mai bine hârtia și să îți vină mai ușor să pictezi pe talpă (călcatul umerilor la sacouri din perioada corporatistă a folosit, în sfârșit, la ceva :)).

IMG_3486
Cum pregătești șoseta pentru tunat:

IMG_3487 IMG_3488 IMG_3489

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sticla de latex are deja un aplicator, mai trebuie doar găurit vârful ca să treci la treabă. Folosește un ac, bold mai subțire decât mine, pentru că la prima pereche de șosete, până m-am prins cum merge, a curs mai mult latex decât m-am priceput eu sa folosesc.

IMG_3490
Acum, legat de modelul ales pentru tălpi, mi s-a părut că cel mai ușor scap dacă fac puncte. Cumva am avut dreptate, dar abia la a 2-a șosețică m-am prins cît latex e necesar pentru o bulină, după cum se vede în poză. Dacă pățești ca mine, cu vârful aplicatorului fă cercul de latex mai mare, fără să mai strângi tubul.

IMG_3498
La a doua pereche de șosete, acum că îmi făcusem mâna, am pictat liber niște S-uri și niste punctulețe, și, culmea, a fost mai ușor decât punctele inițiale, care oricum îmi dădeau emotii: nu știam cum o să recționeze “clientul”!*

IMG_3502

Acum am lăsat operele să se usuce peste noapte și a doua zi erau bune de încălțat. Le-am spălat de câteva ori și latexul rezistă. În instrucțiuni avertizează să nu fie puse în uscător, dar eu am uitat și au avut parte și de asta: singura urmare, la șosetele cu S-uri pe talpă, s-au scămoșat vreo 2 bucle.
Între timp am mai tunat vreo 3 perechi de șosete, am împrumutat sticla și la prieteni pentru securizat niște papuci de pâslă iar mangusta mare are în plan să își picteze un tricou 3D, după cum spune ea – o să revin cu poze când e gata.
Sticla are 100ml și dacă ai grijă să pui capacul bine, tunezi șosete și papuci și la anul.

* soarta șosetelor albe cu buline s-a întâmplat așa: mai întâi baiatul a spus că i-am făcut șosete cu tocuri și nu o să poată să le poarte, că el e baiat, nu?! După care l-am păcălit și la prima purtare a spus că are șosete de fotbalist și nu a dat semne că bumbii mai în relief l-ar deranja, ba chiar vroia să fac la fel la a doua șosetă. Credeam că am scăpat când, nu știu cum, a observat că șosetele astea au o dungă roz și și elanul ăla are și o fundiță roz între coarne și asta a fost! Doar nu o să poarte șosete de fete! Și abia ajunsesem la un compromis cu șosetele astea, flaușate doar pe talpă! :)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *