Coronita din iuta

IMG_3449Au ajuns panglicile în magazin și de vreo 2 ani de când m-am nimerit la niște workshop-uri cu panglici, am făcut aproape o obsesie pentru materialul ăsta, după cum o vor demonstra posturile din zilele următoare.:)
Acum e doar o întâmplare că am făcut coronița asta în pragul Crăciunului, pentru că ea este destul de neutră să o poți folosi oricând peste an.
Ce ai nevoie:
coroniță de polistiren
pistol de lipit
iută
Și, neapărat, un marker cu care să te ajuți la lipit (o să îl vezi pe al meu imediat).
IMG_3429Cum faci:
Tai pătrate aproximative din panglica de iută și, cu ajutorul markerului, începi să le lipești pe coroniță (pui materialul pe marker, pui cu pistolul lipici și pe urmă fixezi cu markerul pătratul de material pe coroniță).
IMG_3430

IMG_3432

Să te oprești să cureți resturile de lipici de pe marker, că va deveni mai greu să îl folosești când el se tot lipește și de material și de coroniță.
IMG_3435Acum nu o să spun că e gata repede coronița asta, dar dacă te-ai săturat de lipit, ai o variantă intermediară: după ce ai lipit câte bucăți de iută ai vrut/putut, îmbracă restul coroniței în panglică și ești gata.

IMG_3441În versiunea asta, în funcție de cât de des lipești pătratele de iută, ai nevoie cam de 5 m de panglică. Dacă așa vrei să faci coronița de la început și te deranjează (ca pe mine) că se vede albul coroniței, ai 2 opțiuni:

– ori vopsești coronița înainte (patina aurie e perfectă pentru culoare potrivită)

– ori lipești mai puține pătrate de iută și atunci o să ai destulă panglică rămasă să învelești bine coronița

Dacă vrei însă o coroniță ciufulită cum e în prima poză, mergi mai departe cu lipitul și pregătește cam 7-8 m de iută (în funcție de cât de apropiate lipești pătratele).

Almost there! :)

IMG_3445După vreo 40 minute ești gata!

La ce să fii atent:

– am tot spus mai sus că necesarul de materiel depinde de cât de des lipești pătratele. Acum pot să vă asigur că mai bine nu le înghesuiți unul în altul, cum am făcut eu la început. Lipiți-le la puțină distanță, pentru că dă voie si materialului să stea mai …aerisit și dacă chiar mai e necesar un mic retuș, la final mai puteți lipi un pătrat ici-colo.

– nu tăia prea multe pătrate de la început. Îți mai tai pe măsură ce ai nevoie.

– neapărat să ai un marker, ceva cu care să te ajuți la lipit.

Și de final, coronița – detaliu:

IMG_3453

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *