Pistol de lipit – de care?

 

65700_KlebePistole_result

65699_Glue-Gun_resultO întrebare legitimă, în condițiile în care și eu pe DecoBrico ofer 2 tipuri de pistoale de lipit.
În primul rând, eu recomand să ai un asemenea pistol. Este practic, poți să îl folosești într-o groază de proiecte, lipește aproape orice de orice, este spornic să lipești cu pistolul de lipit. Eu am vreo 3, unul mare, unul mic si unul cumpărat din greseală (că nu îl mai găseam p-ăla mic :)). Mi-au prins bine însă când fetița mea a avut oaspeți și au lucrat împreună.
De care să iți cumperi deci?
Caracteristicile pistoalelor astea sunt in general cam aceleași (excepție cele care funcționeaza la temperatură mai scăzuta și din cauza asta sunt și mult mai scumpe).  Trebuie să fii însă atent la plasticul din care e făcută carcasa: până să ajung la colecția de pistoale de acum, am avut vreo 2 la care la unul s-a desfăcut pur și simplu mânerul, iar al altul i-a sărit o bucată din plastic.
Merită să iei în calcul un pistol mai mare dacă îl folosești des și la proiecte în care ai de lipit mult. De exemplu – mie mi-a fost foarte folositor la globul de hîrtie. Am schimbat oricum 2 rezerve până am fost gata, dacă aș fi lucrat cu pistolul mic ar fi durat mai mult și mi-ar fi trebuit vreo 4-5 rezerve
Dacă insă îl folosești de Crăciun și de Paște, pentru 2-3 chestii – ia unul mic și o să fi mulțumită.
Pistoalele mici mai au un avantaj – numai pentru ele am văzut rezerve colorate, sclipicioase ca astea. Și asta contează când lucrezi cu copiii sau vrei sa sari peste un pasul vopsirii sau patinării într-un proiect.

La oricare te decizi, garantat o să ai ce face cu el! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *