Coronițe – chestii tehnice

Înainte de a începe noi si colorate proiecte, trebuie să lămuresc câteva chestii legate de coronițe. Și cel mai bine e să le iau pe rând:

1. Coronița de Advent – cum prindem lumânările

– avem 3 posibilități:

a) cea mai simplă și mai la îndemână este să lași lumânările în centrul coroniței, cum am făcut si eu aici

coronița advent– dacă vrei însă neapărat să le prinzi pe coroniță, ai două posibilități. Poți să cumperi suporturile astea speciale, care se înfing în coroniță și susțin și lumânarea.

suporti fixare lumanareA doua opțiune, în caz că nu găsești suporturile de mai sus, e să tai 3 bucăți dintr-o sîrmă mai tare și să le înfigi în lumânare, uite așa:

fixare lumanarePe urmă fixezi toată construcția asta în coronița, funcționează pentru orice material (coronițe din stiropor sau crengi de brad sau alte crengi).

2. Coronița pentru ușă

– la coronița asta cel mai simplu e să avem o bandă de care să o agățăm, cam așa:

cornita gata – dacă avem însă alte planuri, atunci aplicăm alte soluții. Pentru coronițele de stiropor (polistiren) există agățători speciale – ca astea – foarte stabile si rezistente, doar le “insurubati” bine in coronita. Sau folosim o scoabă de sârmă, pe care o îndoim, o înfigem în coroniță și ca să fim siguri o prindem și cu pistolul de lipit, ca mai jos:

IMG_2976IMG_2978

 

 

 

 

– dacă nu avem/nu vrem nici bandă, nici agățătoare de plastic și nici scoabe de sârma, atunci prindem coronița cu fir de nailon: e rezistent și aproape invizibil, deci nu o sa afecteze imaginea coroniței :)

Acum că într-un fel sau altul avem o agățătoare la coroniță, trebuie să o agățam de ușă fără să batem cuie. Singura soluție pe care am găsit-o eu a fost să prind invers o agățătoare normală de baie, transparentă, sus pe interiorul ușii. Cu poza asta o să revin mai tărziu – că acum de la lumină nu se vede nimic, oricât m-am străduit. :)

 

 

Comments

  1. By Ela

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *