Decorații de Crăciun din hârtie

Decorațiile din hârtie sunt printre preferatele mele, pentru că sunt ușor de făcut, materialele sunt simple și la îndemâna oricui și majoritatea pot fi făcute împreună cu copiii.

Azi – globuri, brăduț și rozete din hârtie.

globuri de hartieCe vă trebuie:

– hârtie, simplă sau colorată – ca asta de exemplu :)

foarfecă, creion, lipici, fir de nailon

– o formă rotundă sau un compas

– mașină de cusut

Cum?

– pentru globuri, tăiați cercuri de hârtie, de ce dimensiuni vreți/puteți. Adunați cercurile și le coaseți la mașina de cusut. Eu am cusut în ture de câte 10 cercuri, cu ac normal. Am făcut câte 10 cercuri o dată pentru că vroiam să îmi iasă un glob mai …plin, dar puteți să le combinați cum vreți, de la 3 cercuri încolo deja globul arată foarte bine si dacă sunt mai puține cercuri merge cusut și de mână (evident, cusutul este contribuția adulților la proiectul ăsta).

După ce le coaseți, desfaceti jumătățile de cerc si prindeți ața sau firul de nailon de care le veți agăța. Mărgica de se vede în poze prinsă la globurile mele este facultativă. :)

cercuri hartie globuri cusute – pentru brăduț, am desenat liber pe o foaie pliată în două crengile unui brăduț, am decupat și am folosit pe urmă brăduțul obținut ca șablon (nu puteam să decupez mai mult de 3 foi îndoite o dată, nu mi-au ieșit toate decupajele perfecte, dar asta nu a afectat aspectul brăduțului, după cum se vede în poze). Când a fost gata, am cusut și brăduții la mașină.

bradut de hartie sablon bradut

Cusute, desfacute – agățate. Brăduțul a primit un bold în vărf si l-am lăsat pe masă.

decoratii Craciunbradut din hartie– era să uit de rozetă, tocmai pentru că e foarte simplă. Foaie A4, pliată ca pentru evantai, îndoită pe urmă și lipit marginile. Pentru rozeta din poza de mai sus, mi-au trebit 5 asemenea “evantaie”. Pe mijloc, un cerc decupat din ziar. La un singur lucru trebuie să fiți atenți: când lipiți evantaiele între ele ajungeți să îi dați o față și un spate rozetei, în funcție de cum vin lipiturile. Și gata! :)

rozeta hartie evantai hartie

Comments

  1. By Ela

    Reply

  2. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *