Coroniță de Crăciun I

Cornita de craciunPrima deci pe anul ăsta. Ideea o am de pe bhg.com, acolo parcă să spun că era de fapt o ramă pătrată, însă cum nu mi-am urmat sfatul să o salvez pe undeva, nu am cum să pun link acum (dar dacă dau de ea, revin cu siguranță).

Ce vă trebuie?

– rotocoale de vată, de la farmacie, drogherie sau unde s-or mai găsi

– o coroniță de polistiren, a mea a avut diametrul de 30 cm

pistolul de lipit cu silicon

– ace de gamalie cu bumb colorat in vârf (culoarea e la liberă alegere :)) Aici aveti cateva sugestii Vârf în formă de steluță aurie, Vârf în formă de inimioară si Multicolore, în culori pastelate

Eu am mai avut și niște hârtie creponată , ca să acopăr spatele coroniței. Nu îmi place să rămână polistirenul ăla vizibil pe spate, așa ca mi-am făcut de lucru.

Materiale necesare coronitaInițial am vrut să înfășor fâșii de hârtie pe coroniță, dar m-am răzgândit, pentru că dura mult și nu știam dacă nu cumva o să fie pe urmă cam instabilă coronița. Așa că am decupat un cerc (după masurile coroniței) pe care l-am lipit cu lipici normal, după cum se vede mai jos.

cerc pentru spatele coroniteispatele corniteiPe urmă am început să lipesc ghemotoacele de vată pe coroniță, pornind dinspre interior. La ce să fiți atenți:

– să mai ridicați coronița de pe masă din când în când, pentru că se poate să se lipească și dacă se întărește e mai greu de dezlipit de urmă

– rotocoalele astea de vată, desi nu ai zice, au totuși o cătare a lor. Împrăstiați-le pe masă și o să vă vină ușor să decideți pe care să îl lipiți.

– tot despre rotocoale, eu am vrut să le mai aranjez un pic, că îmi aduc aminte că în poza de la bhg.com erau mai …uniforme. Nu vă pierdeți timpul, că tot ciufulite rămân. Doar lipiți-le, cu fața care vă place mai mult spre exterior.

Etapa asta merge repede, aveți grijă la siliconul fierbinte și curățați-vă mâinile sau masa de câte ori e nevoie, că altfel ciufuliți și mai mult bumbii de vată. Oricum, după vreo 10 minute (cu tot cu curățat) și după îndepărtarea firelor de silicon (dacă e cazul), aveți așa ceva:

coronita aproape gataAcum vine partea cea mai faină, și anume înfiptul boldurilor colorate. Nu le împingeți prea mult în stiropor, încercați să le prindeți unde se întâlnesc rotocoalele și cam pe oriunde în rest vi se pare potrivit, până o să arate cam așa:

coronita gataAcum ce poți să faci cu ea?

Păi o poți folosi ca și coroniță de Advent, cu lumânările mai mari și puse în mijloc și toate pe un platou, farfurie, suport:

coronița adventSau o agăți de ușă. Pentru că e foarte ușoară, poți să o prinzi cu fir de nailon sau cu bandă dublu adezivă (cum am făcut eu).

Cornita pentru usa

 

 

 

Comments

 1. By Stefan

  Reply

  • Reply

 2. By Ela

  Reply

 3. Reply

  • By Ela

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *