Huse de perne – I

Cred că cel mai simplu și la îndemână proiect de DIY pentru redecorat casa sunt husele de perne. Și mă explic imediat de ce:
– sunt ușor de făcut pentru oricine
– poți alege orice combinație de materiale ca să dai o față nouă casei tale numai cu husele astea
– nu te costă mult materialele, dacă nu le ai
– nu durează mult să le faci după ce ai ales materialelele *
– se îngrijesc ușor și când ajungi să le schimbi – nu îți ocupă mult loc prin casă
– dacă chiar te-ai săturat de ele, poti refolosi materialele la alte proiecte

Și deși mie îmi plac husele și am o colecție întreagă – tocmai pe mine mă prindea acum vara fără huse pentru mobila de grădină. Vara nu m-a prins până la urmă, pentru că în Frankfurt s-a amânat probabil pentru la anul, dar și dacă venea apucasem să fac vreo 3 huse. Înca vreo 3 sunt încă în lucru.

*Alesul materialelor – asta e cea mai mare provocare a mea când mă apuc de huse noi. Acasă e totul clar în capul meu: ce culori, cam ce țesătură, dacă le vreau uni, in carouri sau cu imprimeu floral sau etnic sau sau sau. Când ajung însă în magazin – ma blochez! Uit toate planurile și mă învârt nehotărâtă printre materiale: îmi plac prea multe, încerc să mă decid măcar la culoare, nu reușesc, încep să mă plimb cu sulurile de material prin magazin ca să văd cum se potrivesc între ele, duc sulurile la loc și aproape dau cu banul ca să mă decid ce cumpăr până la urmă.
Așa am pătit cu husa pentru perna asta, gândită să ajungă la fetița mea în cameră.

Am cumpărat din magazin 2 bucăți de material (uni si floral) și vreo 2 m de bandă. Mi-a luat mai bine de 2 ore să mă decid, noroc că perna (de la Ikea) o aveam deja cumpărată.

O chestie foarte interesantă la banda asta, pe care merită să v-o pomenesc, e că a fost făcută din fășii de resturi de material, cusute între ele si călcat pe urmă marginile spre interior. Foarte inspirat mod de a da altă viață la niște resturi, puțin de muncă în plus pentru mine că a trebuit să cos marginile ca să nu se strice la primul spălat.

După ce mi-a luat atâta timp să mă decid pentru doar 0 (una) pernă, m-am gândit că mai bine nu mă mai gândesc atat! :)) O să cumpăr ce material îmi place – fară să mai fac scenarii cu care și cum merge. Și abordarea asta a funcționat: nu am mai cumpărat de fapt decât materialul în dungi de jos, doar pentru că îmi plăcuse. E cumpărat de la Ikea – e din colecția nouă de metraje (atât de nouă că nici nu apare pe site). Dar tot în colecția asta – EMMIE – au scos și niște covorașe, în cele 2 culori în care este disponibil și metrajul: roz și albastru. Le puteți admira aici covoare EMMIE – Ikea.
Restul de materiale din poză le aveam prin casă, cumpărate de-a lungul timpului după același criteriu: că mi-au plăcut, fără să am un plan clar cu ele, iar vreo 2 au fost chiar la reducere.
Aveam în plan să fac 6 huse, sunt gata doar 3. Două dintre huse la perne de prin casă, iar cea mare, dreptunghiulară a luat naștere din bureții pe care îi vedeți în poză, recuperati de la pernele de anul trecut, care arătau acum cam așa:

Materialul huselor intrase la spălat și acum bureții nu mai avea loc, deci perna nu mai avea nici o formă, dar avea tot felul de gâlme. Iar am avut mereu o problemă cu pernele astea: uitam la fiecare spălat să folosesc detergent lichid, iar de la cel praf rămâneau urme pe țesătură mereu. M-am bucurat deci când am băgat foarfeca în pernele astea și am câștigat vreo 12 bureți (care vor face la final 4 perne).

Materialele le-am combinat cum mi-a venit, pernele sunt plic (fără nasturi sau fermoare). Evident, toate materialele au fost spălate înainte, ca să nu am (iar) surpriza că intră la apă. Rezultatul, poză cu poză, după cum urmează:Să nu uit de

Notă pentru și despre Ikea România:

– ați deschis primul magazin în România abia în 2007

– 5 ani mai târziu e înca singurul magazin din România

– ca și când asta nu era de ajuns, NU aveți magazin online

Nu se face așa ceva! :)

Comments

 1. Reply

 2. By Paula

  Reply

 3. By Paula

  Reply

  • Reply

 4. By Paula

  Reply

 5. By Poame

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *