Arts, Crafts și alte mărunțișuri

așa cum m-am bucurat de ele în vacanța dinaintea concediului – care de data asta s-a nimerit să fie ceva mai încolo, peste ocean.
În primul rând, recunosc cu toată rușinea că de data asta nu am reușit să ajung la nici un flee-market.
La fel – deși mi-am dorit să ajung la Home Depot am avut bucuria să vizitez numai Lowe’s. Eu vizitez magazinele astea de materiale de construcții și bricolaj ca pe magazinele de pantofi sau librăriile mari: pot sta ore întregi în magazin, dacă am noroc să fie în desfașurare vreun workshop – sunt prima pe listă, nu ratez nici o secțiune și deși nu sunt chiar o novice in magazinele astea – tot mai dau peste câte ceva care să mă minuneze (ultima achiziție – spray-ul adeziv). :) Asta sunt și nu îmi e rușine să recunosc. :)
De la Lowe’s nu am plecat cu mâna goală – deși condiționată de bagaje, furtunul asta asta nu l-am putut lăsa. O să revin cu poze după ce îl instalez.

Dar cea mai faină experiență DIY related a fost că am putut să vad primul episod dintr-un nou show TLC – si anume Craft Wars – atenție că e un videoclip care începe automat. Show-ul o are ca prezentatoare pe Tori Spelling si juriul este format din Stephen Brown de la Glitterville – de care habar nu aveam, pe Erica Domesek de a cărei carte P.S. – I made this auzisem si pe Jo Pearson – Creative Expert la Michaels – auzisem de Michaels :), este de fapt și sponsorul programului.
Show-ul e simplu: 3 concurenți, 2 proiecte, 10 000 $ premiul câștigătorului.

Sarcinile în primul episod au fost trăznite (și bănuiesc că așa vor rămâne).
Primul proiect: să facă o geantă de sport din articole de sport (de la costume de cheer-leader până la mingi de tenis, chimonouri de arte marțiale si mingi de baseball). Timp – o oră.
Al doilea proiect – căsuță de joacă pentru copii din rechizite școlare. Timp – 5 ore.
Foarte faine și provocatoare proiectele – eu categoric aș fi avut o problemă cu timpul, concurenții foarte creativi.
Mi-a placut de cum se echilibrează părerile juraților, în primul episod ăsta de l-am văzut – la fel aș fi votat și eu. 😛
Și acum veștile proaste: văd că nici TLC România nu are show-ul ăsta în program și nici pe site-ul TLC nu sunt deocamdată disponibile episoade întregi din show. Asta nu e corect – și habar nu am dacă aș putea instala vreo antenă de satelit care să ma ajute să văd show-ul (dar mă interesez de asta).

Oricum, a doua zi (ultima din vacanță) eram la Michaels. Acum – ce să spun? Poate nu a fost reprezentativ magazinul văzut de mine, dar nu m-a impresionat. Singura surpriză – aveau secțiune de instrumente diverse pentru ornat de prăjituri. Nu am plecat nici de aici cu mâna goală – am luat niște culori 3D de pictat textile care vor fi testate chiar azi (revin cu impresii și poze). La fel – nu îmi dau seama de ce nu poți comanda online la Michaels. Site-ul merită oricum vizitat – au tot felul de idei de proiecte care poate vă inspiră.

Acum că e gata vacanța, e timpul să mă apuc de treabă! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *