Vaza-tablou

Nici nu stiu cum sa botez proiectul asta: e o vaza, e un tablou? O vaza suspendata? Oricum i-as spune – e foarte usor de facut si arata surprinzator de bine pe perete (indiferent cum e agatat/a).

Ce ne trebuie?

– o bucata de lemn de vreo 30 cm

– cateva crengute de pom

– pistolul de lipit

– urechiuse de prins pe spatele scandurii

– eprubete

Cum procedam mai departe?

– mai intai slefuim si vopsim scandura. Pentru ca am vrut sa arate la final ca si cand tocmai as fi descoperit-o in vreun pod :), o vopsim mai intai cu o culoare mai inchisa, care dupa prelucrare o sa se vada pe ici pe colo. Puteti alege orice culoare doriti pentru acest prim strat de vopsea: gri, un maro, negru chiar. Eu am ales dupa ce aveam prin casa – si anume un grund verde.

– dupa ce s-a uscat bine (si grundul se usuca relativ repede), dam cu al doilea strat de vopsea, care trebuie sa se potriveasca cu culoarea aleasa initial. Eu am folosit vopsea alba, mata.Dupa cum vedeti si in poza, nu trebuie sa va straduiti sa acoperiti perfect stratul de vopsea initial, oricum o sa prelucrati pe urma scandura.

– dupa ce se usuca bine si al doilea strat de vopsea, cu un smirghel fin incepem sa indepartam – fara nici o regula – stratul de vopsea alba. Pe ici pe colo putem sa frecam cu smirghelul pana ajungem la lemn. Si obtinem asa ceva

– inainte sa mergem mai departe, prindem pe spatele scandurii urechiusele – care ne vor ajuta sa o agatam pe urma pe perete

– acum rupem crengutele si facem o proba inainte de a le lipi si pe ele si eprubetele pe scandura “antichizata” in doar cateva ore :)

– dupa ce am lipit si crengute si eprubete, agatam vaza-tablou pe perete si avem 2 posibilitati: ori cu un snur prins in urechiuse

– ori urechiusele direct in cuie si atunci o sa arate cam asa:

Oricum o agatati – e stabila si arata bine. De fapt – arata extraordinar! :)

Costuri: scandura o aveam ramasa de la o somiera stricata, eprubetele m-au costat 50 centi bucata, florile inca 1 euro. Vopseaua o aveam prin casa – si chiar v-as indemna sa folositi ce vopsele, grunduri, lacuri gasiti prin casa. Crengutele le-am cules de pe marginea drumului – de unde era umbra mai deasa si a putut sa creasca ceva muschi pe ele. :)

Comments

  1. Reply

  2. Reply

  3. Reply

  4. Reply

  5. By Samoila

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *