Decorații pentru masa de Paște I

Înainte să încep curățenia de Paște, m-am gândit să iau o pauză. :) Și așa am descoperit diacriticele și am dus la bun sfârșit și proiectul de mai jos.

Ideea nu îmi aparține – am găsit-o în altă formă în una din cele 5-15 reviste pe care mi le cumpăr lunar. Am adaptat-o la ce aveam prin casă – important e rezultatul final: un decor vesel, comod pentru că nu ocupă mult spațiu, verde și primăvăratic pentru masa de Paște. :). Revista se numește Lea – Deko-Ideen și aș pune link dacă ar avea unul. Oricum – asta e regulă pentru magazinele și revistele nemțești: nu au site iar dacă există unul, e cu informații despre editor.

Ce avem nevoie?

– coji de ouă

– puțin pământ de flori si câteva boabe de grâu

– vopsea de ouă

– ceva de făcut piciorușe la ouă – în revistă au folosit câte 4 biluțe de lemn, eu am încercat cu margele, căpăcele de la ghinde si anason. Cel mai bine au mers câte 3 ghinde si anasonul, după cum se vede in poze.

– evident – pistolul de lipit :)

Ce facem mai departe?

– vopsim ouăle conform instrucțiunilor din pachet și le ajutăm puțin, ca mai jos

– după ce s-au uscat le prindem cu pistolul de lipit piciorușele. Etapa asta decurge foarte repede, nu am mai avut timp de poze dar pot sa vă spun că știa bunica ce știa de avea toate scăunelele în 3 picioare: o să vedeți în poze că unele căpăcele de ghindă cam sunt într-o rână și totuși vă asigur că sunt stabile

– acum punem puțin pământ de flori și câteva boabe de grâu, le punem la loc ferit cu lumină și le udăm din când în când

– în revistă folosiseră semințe de năsturei (așa am găsit că s-ar traduce Kresse – peste care mai dau în salate la restaurant, dar pe care eu nu am folosit-o niciodată.) Am cumpărat o cutiuță ca să pot să vă arat cam cum vor arăta cojile noastre cu iarbă in vreo 10 zile

    

În funcție de lumină si căldură, grâul va încolți cam în 10 zile. Deci aveți timp câteva zile  să salvați coji de ouă pentru proiect.  O să revin cu poze într-o saptămână – să vă arăt cum încolțește și dă firul grâului. :)

Și iată cum arată grâul 9 zile mai târziu:

între timp – pentru că au stat inghesuite într-o cutiuță, cojile de  ouă au căpătat model. :))

Comments

  1. By Elena

    Reply

  2. By Marcela

    Reply

  3. Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *