Valentine’s day everyday – partea a II-a

Prima Parte

In continuarea sugestiilor de decoratii facute cu mana ta pentru o intalnire romantica, azi va prezint cel mai usor si la indemana proiect, ocazie cu care inaugurez si o rubrica noua – Floristica :).

Ce aveti nevoie:

flori – orice fel de flori. Eu as fi vrut garoafe, dar nu am gasit (dupa atatia ani inca nu imi pot da seama daca nemtii sunt mari iubitori de garoafe si le cumpara imediat sau nu sunt foarte mari amatori si se aduc rar florile astea in florarii.). Recomand garoafele pentru ca mi se pare mie ca floarea lor arata mai bine intr-un asemenea aranjament si pentru ca este mai mare, nu ai nevoie de la fel de multe fire de flori.

un burete pentru flori proaspete. Il gasiti in orice florarie mai mare sau in magazinele de bricolaj (gen hornbach, bricostore&co) la sectiunea de flori, ingrasaminte etc. Atentie – sunt 2 feluri de asemenea bureti – unii pentru flori uscate (care am observat ca de obicei sunt gri, dar nu va bazati doar pe asta, cititi eticheta) si altii – pentru flori proaspete.

o foarfeca (de gradina sau mai mare si care sa taie bine).

Cum procedati mai departe?

– buretele il taiati cat e uscat – o sa vedeti in poze ca pentru a-i da o forma sferica am incercat sa ma ajut de un castron de inox. Se taie foarte usor – si pentru cine are mana sigura poate sa ii dea forma si doar cu un cutit. Mi-a iesit bine forma facuta cu castronul, dar pentru ca a fost prea mare pentru cate flori am avut eu, am ajuns pana la urma sa decupez in jumatatea de burete ramasa un trunchi de con.

Puteti sa alegeti orice forma pentru burete (chiar si de inimioara). Nu va faceti griji daca la decupat forma buretelui nu va iese cum vreti – o sa puteti regla forma finala a aranjamentului in functie de lungimea coditelor florilor si cat de mult le bagati in burete.

– dupa ce decupati forma dorita din buret, il bagati pe urma in apa, si il lasati acolo pana se imbiba (vezi poza instructiuni). Nu va faceti grji ca pe urma ar curge apa din el – ca nu curge. Fiind insa umed – e bine sa il puneti pe un suport, nu direct pe masa.

– florile le taiati deasupra ultimelor frunze (ca tot a venit vorba de frunze abia anul trecut la un seminar de floristica am aflat si eu ca frunzele trebuie indepartate de pe flori ca sa tina florile mai mult).

– mai departe e simplu – incepeti sa infigeti florile in burete incepind in centrul formei: o data pentru ca asa puteti regla lungimea florilor si a doua oara ca daca nu va ajung florile, puteti decupa forma de burete pe margini.

Proiectul cu toate fazele lui (inclusiv balbaiala mea cu forma prea mare) in poze:

 

 

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *