Draperie colorata I

acesta o sa fie primul post dintr-o serie care va arata pas cu pas cum putem sa ne aranjam mai simplu si mai colorat perdelele si draperiile. Mie imi place mult termenul de “windows treatment” al americanilor – si imi pare rau ca nu sunt inspirata sa ii gasesc o traducere potrivita in romana. De ce imi place asa mult? Pai daca nu ai o vedere spectaculoasa  (si chiar si atunci) perdelele si draperiile iti imbraca frumos camera, imblanzesc cumva lumina si pot transforma o casa in acasa. :)

Acum sa va povestesc despre primul proiect din serie. Ideea e simpla: o mana de nasturi colorati cusuti pe draperie. Am vazut draperia asta pe undeva, nu mai stiu daca in vreo revista sau pe net, nu mai stiam cum vin nasturii, dar cat de greu putea sa fie? Planul era sa cumpar de la Ikea un set de draperii, nasturii ii cumparasem deja – mai trebuia doar sa cos tivul la draperii si cei 95 de nasturi din borcanel (care m-au costat fix 2,99 euro).

Ikea insa cred ca tocmai a scos din sortiment draperiile pe care le cautam (simple, ca din in, verde crud sau bleumarin – oricare din culori ar fi fost ok. Mai aveau doar roz pal acum). M-am dus asadar la raionul de textile si mi-am luat material la metru – Ditte (3 euro/m de 1,40m latime).

Sa masor, tai si sa cos materialul pentru o draperie mi-a luat fix 15 minute (nu uitati, daca folositi material la metru, sa il spalati inainte – mai intra la apa si nu vrei sa te trezesti dupa primul spalat ca te-ai chinuit degeaba cu masuratul).

Sa cos nasturii (pana la urma am cusut doar 80 – desi “doar” asta e foarte nepotrivit aici: cred ca sunt mai multi nasturi decat am cusut adunati in toata viata mea pana acum) – mi-a luat mai bine de 2 ore. :) Ce optiuni aveti ca sa mearga mai usor cu nasturii:

– exista masini de cusut mai destepte decat a mea care cos si nasturi

– exista adeziv pentru textile cu care puteti lipi nasturii pe material (si adezivul asta rezista pana la 30 de grade la masina de spalat)

– coaseti mai putini nasturi (imprastiati pe toata draperia – sariti peste faza cu adunati cativa intr-un loc – asta voi face si eu la a doua draperie, dupa ce imi trag sufletul si o sa prind curaj sa ii descos pe cei cusuti deja :) )

– nu ii coaseti pe toti o data :)

Nasturi foarte frumosi gasiti nu doar in mercerii – merita sa va uitati si pe Breslo, sigur gasiti ceva sa va placa.

Una peste alta, a iesit ce am vrut: o draperie colorata si vesela. Costuri: pe draperie ar veni cam 11 euro. (N-a fost asa rau pana la urma ca nu am gasit draperiile gata facute de la Ikea – setul de 2 draperii era 40 euro, de 145/300 cm pe draperie).

Inainte de poze, mi-am promis ca de fiecare data cand mentionez in vreun post Ikea, o sa am urmatoarea nota:

Nota pentru si despre Ikea Romania:

– ati deschis primul magazin in Romania abia in 2007

– 5 ani mai tarziu e inca singurul magazin din Romania

– ca si cand asta nu era de ajuns, NU aveti magazin online

Nu se face asa ceva! :)

 

 

Comments

  1. By Escu

    Reply

  2. Reply

    • By Escu

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *