Advent

Probabil multi dintre voi “tin” Valentine’s Day, Halloween si si-ar dori Black Friday. Foarte bine! Dar de Advent ce ziceti?

Eu am aflat despre Advent in 2001 si mi-a placut atat de mult obiceiul asta de a te pregati cu o luna inainte pentru Craciun incat l-am adoptat fara rezerve. Si il tin si eu cum mi-a pvestit nemtoaica de mi-a adus in viata Advent-ul: aprind cate o lumanare din coronita in fiecare din cele 4 weekenduri inainte de Craciun iar coronita isi are locul ei pe masa de Craciun cu toate lumanarile aprinse.
Anul asta nu stiu cum am reusit sa ma incurc in date si proiecte si am ajuns sa imi fac coronita de Advent o saptamana mai tarziu (primul Advent a fost pe 27 noiembrie). Si nu doar atat – dar nici nu am coronita pe care mi-o planificasem. Imi trebuiau neaparat lumanari verzi – dar nu’s cum se intampla ca in fiecare an se decide undeva, cumva ce culori au voie sa aiba globuletele din brad, lumanarile din coronita de Advent si cam tot ce inseamna decoratii. Iar anul asta verdele meu clar nu e pe lista – in schimb sunt din belsug diverse gri-metalizat argintiu si maro-cupru-auriu. In fine – mai caut, or mai fi ramas 4 lumanari simple, verzi pe vreun raft.
Pana atunci insa, coronita:

Aveti nevoie de:

– coronita de brad

– 4 lumanari

– suport de prins lumanarile in coronita sau sarme si patent (vezi poza). Daca o sa prindeti lumanarile de coronita cu sarme, ca in poza, sa nu va faceti griji daca sarmulitele nu sunt egale – lumanarea va sta oricum drept. Este importanta insa sa intre destul din sarma in lumanari, sa nu cumva sa cada.

– orice altceva pentru decorat coronita (eu am avut felii de fructe uscate, bete de scortisoare si nuci. Puteti folosi globulete mici, conuri, fundite ….). In functie de dimensiuni si material – le atasati se coronita ori prin scoabe (ca in poza) ori le lipiti cu pistolul cu silicon (cum am lipit eu nucile pana la urma).

Fixati mai intai lumanarile in coronita si pe urma incepeti sa decorati in jurul lor. Daca nu va fi nevoie sa tot mutati coronita si isi are deja un loc al ei in casa – puteti decora si interiorul coronitei.

Revin cu ce coronita visam sa imi fac eu anul asta, dupa ce gasesc lumanari verzi! :))

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *