Cum usuci fructe

– alegi fructele coapte, dar inca ferme

– la tai felii potrivite (daca sunt prea subtiri feliile se vor usca prea tare si se vor rupe usor, daca sunt prea groase – se vor usca greu si/sau ne-uniform, deci nu vor rezista prea mult timp)

– le pui in tava, pe hartie de copt

– dai drumul la cuptor la cea mai mica treapta (la cuptorul meu electric am dat la 50 grade)

– lasi usa usor deschisa la cuptor sau o mai deschizi putin din cand in cand, ca sa iasa din umezeala (la cuptoarele cu ventilator doar deschideti usa din cand in cand, nu e nevoie sa o lasati deschisa)

– le verificati dupa o vreme si daca e timpul – le intoarceti si pe partea cealalta

O sa miroasa divin in casa cateva ore cat o sa ia uscatul fructelor. Arata exact ca alea care se vand prin magazine vreo 7 feliute la pretul a 2 kg de fructe proaspete.

Instructiunile de mai sus au fost stabilite in urma mai multor incercari (sa moi fructele inainte in solutie de vitamina C, in solutie de miere si nu mai stiu ce, sau se la fac asa simple).

Nu am vazut nicio diferenta intre fructele uscate dupa ce au fost “tratate” si cele care au ajuns in cuptor imediat dupa ce au fost feliate. Nicio diferenta = nici in aspect, nici in timpul de uscare, nici in flexibilitate sau modul in care rezista dupa ceva vreme. Asa ca un pas in plus nu isi avea rostul. :) Have fun!

Later edit:

– cu citricele e simplu ce si cum usuci. La mere mi-a mai luat ceva vreme pana pot spune ca mie cel mai mult imi plac cum ies cele rosii. Am actualizat galeria de poze – ca sa va faceti o idee cum arata merele dupa uscat (mar rosu, mar verde si mar…normal, la care nu am apucat sa ii fac poza).

 

Proiecte pentru si cu fructe uscate:

–  Ghirlanda de Craciun cu fructe uscate

Comments

  1. Reply

  2. By Zizi

    Reply

  3. By Andrea Dorotovics

    Reply

    • Reply

  4. By Andrea Dorotovics

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *