Flori, frunze, ghinde

A venit toamna si e frumoasa, aurie, cu lumina ca de miere – e asa o nebunie de culori, de forme si de mirosuri si ar fi pacat sa nu te bucuri de ele.
O plimbare in parc sau prin padure o sa te faca sa mai uiti putin de ale zilelor si sigur nu o sa te intorci cu mana goala. Sunt atatea feluri si culori de frunze, crengi cazute, ghinde si conuri ca ar fi pacat sa nu le iei si sa le folosesti pentru asa ceva de exemplu (vezi poze mai jos).

Nici nu stiu cum sa ii spun – de-aia ii zic inca “asta”. In engleza le spune “wreath”, nemtii ii spun “kranz”, in romana ar fi jerba – insa vad ca termenul asta e folosit mai mult in context de aranjamente funerare (poate gresit, dar ce sa fac io daca asa dau de el?). Asa ca in loc de “asta” o sa il botez, putin pretentios, aranjament floral. Daca sunt sugestii mai inspirate, abia astept sa le citesc. :)

Asadar cum am ajuns dintr-un maldar de frunze, ghinzi, diverse fructe rosii (pe care nici nu le cunosc), cu un pistol de lipit cu silicon si o fasie de panza de sac sa avem intr-un final un …aranjament floral de toamna?
Uite asa de simplu:
– am indoit crengile (unele cu frunze pe ele inca) si le-am facut frumos cerc. Le-am impleticit marginile una intr-alta sa se sustina reciproc si am prins pe ici pe colo cu putin silicon din pistolul de lipit
– ghindele le-am lipit tot cu pistolul, buchetelele de flori rosii- portocalii  le-am avut culese cu codita mai lunga, asa ca s-a impleticit si codita asta intre crengi, iar fructele alea mici rosii si lunguiete (de care imi aduc aminte acum ca le-am cules dintr-un trandafir de-ala catarator – habar nu aveam ca face trandafirul asa fructe) le-am lipit tot cu pistolul.
Dupa ce s-a uscat siliconul – am putut sa prind in siguranta si panza de sac.
Un singur lucru l-as face altfel – as aduna crengile intr0un cerc cu diametru mai mic. Ar fi mai stabile si mai adunate cumva. Si ar fi iesit mai bine in evidenta si ghindele si fructele rosii.

Comments

  1. By IRINA SIM

    Reply

    • Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *