Abajur de lustra cu fluturi

Nu stiu de unde mi se trage, dar am damblalele mele in ce priveste iluminatul intr-o camera. “Damblale” pentru ca trebuie un anume fel de lumina pentru fiecare camera, evident. Si in fiecare casa in care am stat am avut grija sa ajung la echilibrul personal exprimat in lucsi.
Acum imi statea pe suflet lumina din dormitorul mare: aveam montata o plafoniera sinistra, cu cele mai enervante becuri inventate de om de la Edison incoace – spoturile alea cretinoide, care dau o lumina chioara si rece.
Toata vara am reusit sa evit sa aprind plafoniera, dar cum vara s-a dus se cereau masuri urgente. Si masurile erau nu numai urgente, dar trebuiau sa fie si dupa buget.
Asadar, cu liniuta de la capat, materiale necesare:
– un abajur de hartie (eu l-am luat de la Ikea, dar se gaseste si la majoritatea magazinelor de bricolaj)
– tapet sau hartie colorata putin mai groasa (eu aveam prin casa tapetul de la Leroy Merlin)
– tipar(e) fluture – am atasat tiparele intr-un pdf la finalul articolului :)
– foarfeca
– lipici
– creion (si guma de sters – o sa vedeti de ce)

Am desfacut abajurul si am lasat cablul nestrans, ca sa ajung sa pot lipi fluturii.
Stiam sigur ca vreau sa pun multi fluturi, doar intr-o parte a abajurului – ca si cand ar fi venit toti in zbor dintr-o directie.
Nu stiam insa cat de mari si cam ce forma mai exact sa fie. Am sapat dupa desene cu fluturi, am ales cativa, mi-am tiparit si decupat tiparul si am inceput sa ii copiez pe tapet.
Am fost foarte incantata de fluturii mai mari – dar o data lipiti pe abajur nu mai aratau asa bine. Imi trebuiau fluturi mai mici, dar mai multi.
Pentru fluturi mici nu mi-au trebuit poze – aveam eu prin casa vreo 2 fluturi de lemn si au fost perfecti ca dimensiuni.
Desenatul lor pe tapet si decupatul pare un pas peste care sa treci – daaar, pentru ca eu am de obicei ochiul soacrei pe “on” am realizat ca se pot vedea urmele de creion de pe interiorul aripilor fluturilor (da – asa ochi de soacra am :) ). Asa ca dupa ce ii decupam, luam frumos fluturasii la sters cu guma, sa nu cumva sa ramana vreo urma de creion pe aripioarele lor.
Aripioare pe care le rulam spre exterior si le indoiam putin pe centru – inainte sa le lipesc cu lipici pe abajur.
Si uite asa – desenat, decupat, sters cu guma, lipit – vreo 50 de fluturasi mai tarziu abajurul a fost gata.
Epopeea pas cu pas si rezultatul final – dupa cum se vede in poze.

Si pentru doritori, cateva tipare de fluturasi, poate va sunt de folos. La schimb – astept poze cu capodoperele voastre.

Fluturi de decupat – click pentru download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *